Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ


από τη Valia Siranidou

Yλικά
- κιμάς
- μπαχαρικά
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- αποξηραμένο σκόρδο
- αποξηραμένο κρεμμύδι
- κρεμμύδι και ότι λαχανικό θέλετε κ προτιμάτε!!! (στον τρίφτη)

Εκτέλεση
 Ζυμώνουμε καλά ... 
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει το μίγμα που λέμε... 
Ξανά ζυμώνουμε!!! 
Ξανά ψυγείο!!!! 
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια!!! 
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, (τώρα είναι το μυστικό ας πούμε) σε κάποια φάση που ξεκινάνε να ψήνονται..
 Βγάζουν υγρά - νερά πολλά... 
Εκείνη την στιγμή αλλάζουμε ταψί - σκεύος... 
Και το αντικολλητικό χαρτί!!! 
Και ξανά φούρνο... 
Γιατί αυτό;;; 
Αν τα αφήσουμε στο αρχικό ταψί μαζί με τα υγρά τους γίνονται σαν ατμού η βραστά, ενώ έτσι γίνονται πιο υγιεινά. 
MONAΔEΣ 1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου