Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ

 

από την Τζένη Λάγαρη

 Yλικά
-1 πακέτο φρέσκο φύλλο σφολιάτας (έχει 2 σφολιάτες)
- φρουκτοζη
- κανέλα

Εκτέλεση 
Στρώσε στον πάγκο σου τις σφολιάτες.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε κάθετες λωρίδες περίπου πάχους όσο είναι το δάχτυλό σου. Δίπλωσε στην μέση και στρίψε ελαφρώς. 



Στρώσε τις λωρίδες στο ταψί σου.
Πασπάλισε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα. 
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180° για περίπου 15 λεπτά (μόλις ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.



Mοναδες 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου