Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

από την Κυράννα Πέλλα
 Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι
- Προαιρετικά αρμπαρόριζα κ ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα χτυπάμε στο μπλέντερ.
Το υπόλοιπο κολοκύθι το τρίβουμε στο ρεντέ για να είναι λίγο πιο χοντρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μια γάστρα τα σκεπάζουμε με την ζάχαρη και τα αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο από 12 έως 24 ώρες.
Μετά το βάζουμε στο φούρνο χωρίς καπάκι στους 200 βαθμούς κ στον αέρα. 
Μόλις περάσει μια ώρα ρίχνουμε το λεμόνι το οποίο θα το καθαρίσουμε την φλούδα θα ξεφλουδίσουμε και το δέρμα το άσπρο για να μην πικρίζει και το χτυπάμε στο μπλέντερ,έπειτα το περιχύνουμε στην μαρμελάδα μαζί με τα προαιρετικά υλικά τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα για να δέσουν όλα μαζί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου