Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ


από τη Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά για 1 καρβέλι
-  1 κούπα πουρέ  κολοκύθας
-  3,5 κούπες αλεύρι
-  αλάτι
-  ελαιόλαδο
-  μαγιά
-  1 φλιτζανάκι νερό , απ αυτό που έβρασε η κολοκύθα


Εκτέλεση
Κομματιάζουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και την βράζουμε.


Την σουρώνουμε  και την πολτοποιούμε. 


Σε 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό απ αυτό που έβρασε η κολοκύθα,  λιώνουμε την μαγιά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη μας και ζυμώνουμε το ψωμί ως συνήθως.



ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ: ξηρά φρούτα, κανέλα, ξηρούς καρπούς, γλυκάνισο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου