Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ



από  τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-1 φύλλο σφολιάτας
-φέτες κασέρι light
-ζαμπόν
-χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
-ρίγανη




Εκτέλεση
Απλώνουμε την σφολιάτα σε μια λαδόκολλα.
Την αλείφουμε με τον χυμό και βάζουμε την ρίγανη.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τις φέτες το τυρί.


Απλώνουμε το ζαμπόν


Το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και το βάζουμε με μεμβράνη στην κατάψυξη να σφίξει το ρολό μας


Μετά από λίγες ώρες το κόβουμε σε φέτες και τις απλώνουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα σφολιατίνια στον αέρα στους 170 βαθμούς


Τέλειο το αποτέλεσμα!
Φαίνεται...εξ' άλλου :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου