Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΑ

από την Irini Patiloudi

Υλικά
-  1 κιλό σπανάκι
-  1 κρεμμύδι
-  ελαιόλαδο
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  άνηθο
-  αυγά


Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε  και το σπανάκι, κατεψυγμένο η φρέσκο, ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και τ αφήνουμε να βράσει 15 λεπτά.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί, κάνουμε βαθουλώματα και ρίχνουμε σε κάθε κενό από 1 αυγό, όσα θέλετε, εάν θέλετε ρίχνετε και τυρί τριμμένο από πάνω...
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνετε 10 λεπτά περίπου.....

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου