Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
-  1 κιλό ψάρια
-  2 κιλά πράσα
-  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
-  ελαιόλαδο
-  μαϊντανός
-  σέλινο
-  πάπρικα γλυκιά
-  πιπέρι
-  αλάτι 
-  σκόνη ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης
-  χυμό από 1-2 λεμόνια

Εκτέλεση
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά, επειδή γίνεται πολύ γρήγορα το φαγητό  και πρέπει όλα να τα έχουμε μπροστά μας

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα πράσα.  Τα σοτάρουμε με το λάδι. Αν δούμε πως κολλάνε προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό. 
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κρεμμύδι


Αφού πάρουν 1-2 βράσεις προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, μαϊντανό και σέλινο. Έχουν βγάλει ήδη τα υγρά τους όλα και τα βράζουμε ως να μαλακώσουν αρκετά τα πράσα.


Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιών, την πάπρικα και την σκόνη ντομάτας. Τα πράσα πρέπει να βράσουν καλά. Σχεδόν να είναι έτοιμα.
Βάζουμε τα ψάρια μας στο ταψί 


Και από πάνω τα καλύπτουμε με τα πράσα.


Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Η γεύση τους; θα σας εκπλήξει!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου