Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- φιλέτο κοτόπουλο που το κόβω σε λεπτές φέτες όπως για σνίτσελ
- πιπέρι
- ρίγανη
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- σκόνη μουστάρδας
- λεμόνι
 Εκτέλεση
Μαρινάρω σε λάδι τα λεπτά φιλετάκια κοτόπουλου.
Προσθέτω το σκόρδο το πιπέρι και τη ρίγανη.
Τα αφήνω μια δυο ώρες να μείνουν. 
Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζω τα φιλετάκια να σοταριστούν. 
Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτω το χυμό λεμονιού μαζί με σκόνη μουστάρδας και αλάτι. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την φωτιά και το αφήνω να ψηθεί σκεπασμένο με καπάκι μέχρι να μειωθεί η σαλτσούλα του. 
Νοστιμότατο
Μονάδες 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου