Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Yλικά
- μεγάλα κολοκύθια
- κατίκι
- άνηθος
- πιπέρι
- αλάτι
- καρότο

Εκτέλεση  
Κόβουμε κατά μήκος τα κολοκύθια.


Αφαιρούμε την ψίχα και τα ζεματάμε ελαφρώς. 
Έχουμε ψιλοκόψει την ψίχα και μαζί με το καρότο τριμμένο το μαραίνουμε με λίγο νεράκι μέχρι να πιουν τα υγρά τους
.

 Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί με το κατίκι και με το μείγμα γεμίζουμε τα κολοκύθια. 


Τα ψήνουμε στο φούρνο.

Μονάδες 1


Σημ 
Για λογούς δίαιτας το έκανα πολύ light. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε λάδι ή και ψιλοκομμένα αλλαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου