Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


από την κρυσταλλενια βλασση

Υλικά
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα αλλιώς φρέσκα
- 2 πιπεριές κέρατο αν έχετε και άλλα λαχανικά βάζετε κολοκύθια μελιτζάνες κλπ


Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό όλα τα λαχανικά να μαραθούν .
Μόλις σωθεί το νερό και έχουμε καρυκευσει εγώ έβαλα αλάτι Ιμαλαΐων πιπέρι κόκκινο μαϊντανό ,
Ρίχνουμε το λάδι τρεις κουταλιές σούπας έβαλα εγώ.
Μόλις πήραν μια σύβραση με το λάδι έριξα το κριθαράκι και το έφερα μια βόλτα στην κατσαρόλα 
Πρόσθεσα νερό και άφησα να βράσει ούτως ώστε να γίνει σαν γκιουβέτσι.
Το φαγητό αυτό έγινε πεντανόστιμα !!!!!
Τα ζυμαρικά ο καθένας ότι χρησιμοποιεί ολικής σίκαλης η τα απλά γίνεται και με ρυζομακαρονα και με ζυμαρικά χωρίς γλουτένη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου