Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ



από την Μυρτώ-Κλεοπάτρα

Υλικά

-  ¾ ενός φλιτζανιού κινόα
-  2 καρότα...τριμμένα στον τρίφτη
-  1 ντομάτα...κομμένη κυβάκια 
-  1 αγγουράκι...κομμένο κυβάκια
-  1 κόκκινη πιπεριά...κομμένη κυβάκια
-  1 κρεμμυδάκι φρέσκο ...μόνο το άσπρο μέρος του...ψιλοκομμένο
-  1 κολοκυθάκι μικρό...τριμμένο στον τρίφτη
-  αλάτι
-  μαϊντανό
-  πιπέρι
-  ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένετε καλά την κινόα ... βάζετε ενάμιση φλιτζάνι νερό να βράσει και ρίχνετε την κινόα. Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει περίπου 15 λεπτά και να πιει τα νερά του.
Αφήνετε να κρυώσει η κινόα,,,,και αναμιγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου