Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ


από την Μαρία Κοκόγια

Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκόρδο
- λίγο μαϊντανό
- λίγο νεράκι
- περίπου 5 κ.σ. βρώμη
- αλάτι
- πιπέρι
- κάρυ


Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ στο νερό.
2. Αλέθουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα ρεβίθια και λίγο νεράκι.
3. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη βρώμη, το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ.
4. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 5- 10 λεπτάκια.
5. Πλάθουμε όπως τα μπιφτέκια (πλακουτσωτά) και μεταφέρουμε στο ταψί.
6. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. (μόλις πάρουν χρώμα τα γυρνάμε προσεκτικά!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου