Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
 - 2 πατάτες βρασμένες
- 4 καρότα βρασμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 φλιτ τσαγιού αλεύρι
- 1 1/5 φλιτ τσαγιού φέτα
- 1 φλιτ αρακά βρασμένο
- 300 γραμ. μανιτάρια βρασμένα
- άνηθος
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πολτοποιούμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Τα ζυμώνουμε και προσθέτουμε στο τέλος το αλεύρι, έτσι που να πλάθονται εύκολα. 
Αλείφουμε με λίγο λάδι τα χέρια μας για να διευκολύνουμε το πλάσιμο. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου