Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


από τη Georgia Marra

Υλικά
- 1 1/2 ποτήρι του νερού ρεβίθια (τα βάζουμε σε νερό με λίγο αλάτι από το βράδυ)
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- αρκετό δυόσμο
- 200 γραμ. φέτα τριμμένη
- 2-3 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει μέσα το μίγμα
- 1 αυγό

Εκτέλεση
 Βάζουμε στο μούλτι τα ρεβίθια που έχουμε βάλει στο νερό από το βράδυ, τα λιώνουμε (όχι πολτός, 4-5 στροφές) και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και όλα τα ψιλοκομμένα ζαρζαβατικά, τα τριμμένα κρεμμύδια, την φέτα και το αυγό .και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, ανακατεύουμε ξανά καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι ανακατεύοντας τόσο ώστε να στέκεται το μείγμα στο κουτάλι μας, να μην είναι νερουλό. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, το βάζουμε στην φωτιά και μόλις ζεσταθεί με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές, τις τοποθετούμε μέσα στο λάδι και τηγανίζουμε (από κοντά μην μας αρπάξουν). Πρέπει να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Κάθε ρεβυθοκεφτέ που τηγανίζουμε τον τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να πιεί το παραπάνω λάδι. Και τους σερβίρουμε στην πιατέλα λέγοντας... σιγά όλοι θα πάρετε!! Τόσο νόστιμοι, καλή σας όρεξη!
 ΜΥΣΤΙΚΟ: Εγώ βάζω και μια πρέζα κύμινο!! 
μμμ μοσχομυρίζουν, αν σας αρέσει δοκιμάστε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου