από την Τζένη Λάγαρη
Υλικά
-1/2 κιλό κιμά
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 αυγά
-1/4 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
-αλάτι
-πιπέρι
-λάδι
-5 φλιτζάνια ζωμό απο κρέας
-1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
-κουρκουμά (αγαπημένο υλικό της Τζένης...)
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε.
Τα πλάθουμε κανονικά σαν μπαλάκια και τα αλευρώνουμε βάζοντας τα σε ένα ταψάκι.
Σε κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό και ρίχνουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια.
Τα βράζουμε για 30 λεπτά.
Έχουμε χτυπήσει τον κρόκο σε αυγολέμονο και προσθέτουμε το λεμόνι και τον κουρκουμά.
Προσθέτουμε και λίγο ζωμό από το φαγητό μας και όταν ενωθούν τότε αδειάζουμε το αυγολέμονο στην σούπα που βράζει,
Ανακατεύουμε να ενωθούν στην σούπα και κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου