Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΖΕΝΗΣ


από την Τζένη Λάγαρη
Υλικά
-1/2 κιλό κιμά
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 αυγά
-1/4 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
-αλάτι
-πιπέρι
-λάδι
-5 φλιτζάνια ζωμό απο κρέας
-1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
-κουρκουμά (αγαπημένο υλικό της Τζένης...)


Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε.


Τα πλάθουμε κανονικά σαν μπαλάκια και τα αλευρώνουμε βάζοντας τα σε ένα ταψάκι.




Σε κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό και ρίχνουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια.
Τα βράζουμε για 30 λεπτά.
Έχουμε χτυπήσει τον κρόκο σε αυγολέμονο και προσθέτουμε το λεμόνι και τον κουρκουμά.




Προσθέτουμε και λίγο ζωμό από το φαγητό μας και όταν ενωθούν τότε αδειάζουμε το αυγολέμονο στην σούπα που βράζει,
Ανακατεύουμε να ενωθούν στην σούπα και κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου