Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ





από τον Άγγελο Kουκούλη

 

Yλικά
- 200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200γρ. κιμά χοιρινό
- 5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1 αβγό
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα μαλακή
- 1 κρεμμύδι μέτριο, σε 4 κομμάτια
- 1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180_C. 
Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιούμε την κάππαρη και το κρεμμύδι με τη μουστάρδα.
 Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αβγό, το πολτοποιημένο μείγμα με τη κάππαρη, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό. 
Αλατοπιπερώνουμε, λαδώνουμε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
 Λαδώνουμε πάλι τα χέρια μας και πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
 Λαδώνουμε ένα ταψί φούρνου και απλώνουμε τα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. 
Τα γυρίζουμε, βάζουμε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνουμε για 5-6 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια αμέσως.
 Συνοδεύετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου