από τον Άγγελο Kουκούλη
Yλικά
- 200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
200γρ. κιμά χοιρινό
-
5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-
1 αβγό
-
1 κουτ. σούπας κάππαρη
-
1 κουτ. σούπας μουστάρδα μαλακή
-
1 κρεμμύδι μέτριο, σε 4 κομμάτια
-
1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο
-
1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
-
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180_C.
Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιούμε
την κάππαρη και το κρεμμύδι με τη μουστάρδα.
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αβγό, το
πολτοποιημένο μείγμα με τη κάππαρη, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε,
λαδώνουμε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Λαδώνουμε πάλι τα χέρια μας και πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
Λαδώνουμε ένα ταψί
φούρνου και απλώνουμε τα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για
12-15 λεπτά.
Τα γυρίζουμε, βάζουμε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνουμε για 5-6
λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια αμέσως.
Συνοδεύετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου