Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ






 από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 1 ½  πακέτο μπισκότα πτιμπερ περασμένα στο μπλέντερ
- βιτάμ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια
-  χυμό ενός λεμονιού
- 1 μόρφατ
-  μαρμελάδα φρούτα του δάσους
- λικέρ της αρεσκείας μας 
-  λίγη κανέλα


Εκτέλεση

Κονιορτοποιούμε τα μπισκότα τα βάζουμε σε μπολ ρίχνουμε το λικέρ και το βούτυρο λιωμένο καθώς και την κανέλα.
Το ανακατεύουμε και γίνεται σαν λάσπη
Το στρώνουμε σε ένα πυρέξ
Και το πιέζουμε οπότε γίνεται μια βάση για το γλυκό μας.
Το βάζουμε να σφίξει για λίγο στην κατάψυξη.
Χτυπάμε το μόρφατ και μόλις γίνει κρέμα το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Χτυπάμε το ζαχαρούχο με το τυρί. Όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το μόρφατ στο μείγμα .προσθέτουμε τότε και το χυμό λεμονιού
Το απλώνουμε στην βάση του γλυκού μας και μπαίνει στο ψυγείο να σφίξει.
Όταν είναι έτοιμο απλώνουμε την μαρμελάδα και μπαίνει στο ψυγείο για να διατηρηθεί παγωμένο
Η γεύση τρομερή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου