Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΙ


από τον Takis Fanaras


1. Όποια γεύση έχει η μαγιά γιαούρτι, που θα χρησιμοποιήσετε, αυτή τη γεύση θα πάρει κι αυτό ...που θα κάνετε !
2. Το γιαούρτι..., για να πήξει σωστά, θέλει 3 1/2 με 4 ώρες σταθερή θερμοκρασία 35 με 40 βαθμούς Κελσίου ! ...Χωρίς ανακινήσεις...!
3. Αν δεν θέλετε να ξενυχτάτε... ξεκινάτε τη διαδικασία στις 5 το απόγευμα! Δηλαδή..., σύνολο μία ώρα, α) προετοιμασία ...μαγιάς με λίγο κρύο γάλα! β) ζέσταμα του γάλακτος και συνεχής ανάδευση..., για 20 λεπτά στους 85-90 βαθμούς (όχι βράσιμο..., με χρήση θερμομέτρου), ώστε να εξατμιστεί ...νερό απ’ το ζεστό γάλα ! Κρύωμα στους 48-50 βαθμούς και ανάμειξη της μαγιάς, που ήδη προετοιμάσαμε ! 
4. Τώρα η θερμοκρασία θα πέσει στους 45 βαθμούς, ...λίγη ανάδευση, για ομογενοποίηση, ...γρήγορα στα τελικά σκεύη και ...ηρεμία 3 1/2 με 4 ώρες !
5. Έπηξε... οπότε ηρεμεί άλλη μια-δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και μετά ...στο ψυγείο !
Σε ...αποστειρωμένα βάζα διατηρείται 10 μέρες !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου