Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 Yλικά
- μπουκιές χοιρινού
- κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
- ρίγανη
- πιπέρι
- αλάτι
- λάδι
- λεμόνι
- μουστάρδα

Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το χοιρινό με ρίγανη και πιπέρι και το αφήνουμε καμιά ώρα. 
Bάζουμε λάδι στην φωτιά και ρίχνουμε το κρέας. 
Χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να ψηθούν. 
Όταν κοντεύουν ρίχνουμε τα κρεμμύδια και αλατίζουμε.
Τα σβήνουμε όλα με λεμόνι που έχουμε διαλύσει μουστάρδα.
Παίρνει μια βράση και το φαγητό έτοιμο!
Μονάδες 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου