Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

  Yλικά
- τορτίγιες
- μεινεμένο ψητό κοτόπουλο
- ντομάτα σε φέτες
- κρεμμύδι σε φέτες
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι και οτι άλλο μπαχαρικό θέλετε

Εκτέλεση
Βρέχω ελάχιστα τις τορτίγιες.
Τις αλείφω καλά με κατίκι. 
Προσθέτω το ψητό κοτόπουλο που έμεινε ψιλοκομμένο. 
Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και τις διπλώνω στην μέση. 

Τις ψήνω σε ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα.  
Μονάδες 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου