Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ



από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
-  φρέσκο γαύρο
-  ελαιόλαδο
-  ξίδι
-  σκορδάκια ψιλοκομμένα
-  πιπεριές πράσινες και κόκκινες
-  χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Παίρνουμε φρέσκο γαύρο από καλό ψαράδικο. Αυτό είναι το μυστικό. Καθαρίσουμε, το κάνουμε φιλέτο και το βάζουμε σε χοντρό αλάτι και ξύδι μαζί, όχι ξεχωριστά για 4 ώρες στο ψυγείο.


Μετά ξεπλένουμε και βάζουμε τα φιλέτα μέσα σε ΓΥΑΛΙΝΑ βάζα μαζί με ελαιόλαδο που τα σκληραίνει, ξιδάκι και ψιλοκομμένα σκορδάκια και πιπεριές πράσινες και κόκκινες.


Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.


Και μετά τα χτυπάμε αλύπητα με ξυδάκι και λίγο ηλιέλαιο στο πιάτο μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου