Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από την Eleni Margel Lou

Η συνταγή αυτή που σας δίνω είναι μια παραλλαγή ενός καταπληκτικού φαγητού που μου σέρβιραν στην μακρινή Σενεγάλη σε ένα ταξίδι μου.(αυτό που πρόσθεσα είναι τα μανιτάρια και το κρασί)
Είναι απίστευτα εύκολη και εύγευστη.
Τα υλικά απλά και γίνεται πολύ γρήγορα.
Δυναμωτική και πλούσια σε ιχνοστοιχεία.
Δοκιμάστε την!

Υλικά
-  2 τσιπούρες
-  2 σκ σκόρδο
-  μανιτάρια 1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα
-  1 κουταλιά κουκουνάρι καβουρδισμένο
-  μαϊντανός ψιλοκομμένος
-  χυμό 1 λεμονιού
-  αλατοπίπερο
-  λάδι 
-  1 κούπα κρασί λευκό (όχι ρετσίνα)
-  1 κούπα πλιγούρι ψιλοαλεσμένο
-  και μια τριμμένη ντομάτα
-  Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.


Εκτέλεση
Πλένουμε τα ψάρια και αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη...
Σε βαθύ σκεύος θα σοτάρουμε όλα τα υλικά που έχουμε και σβήνουμε με το κρασί..(προσοχή στο σκόρδο να μην μας καεί) .αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά μας η γέμιση.
Στρώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
Γεμίζουμε και τυλίγουμε καλά σαν δώρο!(τρυπάμε και κάνα δυο φορές να φεύγει ο ατμός)
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου σε 180 0 προθερμασμένο φούρνο.
Ανοίγουμε το φακελάκι και βάζουμε στο γκριλ 4-5' να πάρει χρώμα το ψαράκι μας.
Σερβίρουμε με λαδολέμονο και λίγες σταγόνες ταμπάσκο!!!
Συμβουλή:
Γίνεται και με λαβράκι,οπως επίσης μπορείτε την γέμιση και τα ψάρια να τα προετοιμάστε από την προηγούμενη.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου