Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ζυμαρικά σπιτικά
- ντομάτα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- τυρί φέτα



Εκτέλεση
Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας για 3-4 λεπτά. 
Παίρνουμε τα ζυμαρικά μας με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Έτσι παίρνουμε και λίγο από το νερό που έβρασαν.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για λίγο τα υπόλοιπα υλικά μας κάνοντας την σάλτσα. 
Ρίχνουμε την σάλτσα στο ταψί και ανακατεύουμε να πάει παντού, έτσι που να καλυφτούν  όλα τα ζυμαρικά.
Τρίβουμε από πάνω και λίγη φέτα και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε  και καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου