Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ





από την Eleni Margel Lou

Υλικά

- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο

- κιμάς 1/2 κιλό
- κρεμμύδι
- μπαχάρι
κανέλα
- μοσχοκάρυδο
- αλατοπίπερο
- λάδι.
- 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί.
- 1 κούπα τριμμένη ντομάτα
- τυρί τριμμένο κούπα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 φύλλο σφολιάτας.


Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τα ζυμαρικά μας. 
Ετοιμάζουμε τον κιμά όπως συνηθίζουμε και αφήνουμε να πιει τα υγρά του 
Τοποθετούμε σε ταψί πρώτα τα μακαρόνια έπειτα τον κιμά ,το τυρί και την κρέμα γάλακτος τα ανακατεύουμε όλα μαζί πάνω κάτω....να πάει παντού ο κιμάς και το τυρί με την κρέμα γάλακτος. 


Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να ροδοκοκκινίσει καλά
Έτοιμο και υπέροχο!!!
Φιλιά πολλά .Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου