Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ



από την Dimitra Loulou

Υλικά
-  1/2 κιλό καλαμαράκια ή Θράψαλα (εγώ αυτά βάζω)
-  1 κρεμμύδι
-  2-3 κόκκους μπαχάρι
-  2 δαφνόφυλλα μικρά
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  1 κουταλιά γεμάτη πελτέ 
-  λίγο ελαιόλαδο 

-  1/2  πακέτο κριθαράκι


Εκτέλεση
Κόβω τα καλαμαράκια σε κομμάτια και τα βάζω στην κατσαρόλα σκέτα μέχρι να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν. προσθέτω τότε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να σοκαριστεί. 
Έπειτα ρίχνω τον πελτέ, τα μπαχαρικά και νεράκι αρκετό και αφήνω να βράσουν τα καλαμάρια. όταν είναι έτοιμα προσθέτω το κριθαράκι ,λίγο αλατάκι επιπλέον αν χρειάζεται και ανακατεύω συχνά μέχρι να γίνει, σε χαμηλή φωτιά. αν χρειαστεί προσθέτω ζεστό νεράκι μέχρι να βράσει.
θέλουμε να μελώσει το ζυμαρικό μέσα στην σαλτσούλα,,,,,
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου