Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ


από τη  Μυρτώ Κλεοπάτρα

Υλικά
Για το φύλλο
- νερό
- αλεύρι
- και αλάτι... (ακριβή δόση μην ψάχνεται... με το μάτι που είπε και με το πόσο ζύμη θέλουμε να κάνουμε... μιας και συνήθως γίνονται 4-5 πίτες μαζί)
- 4-5 φύλλα για κάτω μόνο

Για τη γέμιση
-7 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
-7 γεμάτες κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κιλά γάλα
- ζάχαρη όσο μας αρέσει



Εκτέλεση
Bράζουμε την κρέμα, μην γίνει πολύ πηχτή, γιατί θα πήξει και στο ψήσιμο. Bάζουμε τα φύλλα ραντίζοντας τα με λάδι. 
Ρίχνουμε την κρέμα στα φύλλα που εξέχουν ραντίζουμε με καρύδια κανέλα ζάχαρη (αν θέλουμε) και τα γυρίζουμε σε «κόθορο» όπως λέμε εμείς εδώ. 
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ζάχαρη (προαιρετικά) και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου