Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-κιμάς
-μουλιασμένη ψίχα ψωμιού
-ρίγανη
-αλάτι
-πιπέρι
- γάλα
-λάδι
-ξύδι
-σόδα
-αυγό
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-Πατάτες
-χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
-μουστάρδα


Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια όπως αναφέρουμε στην συνταγή για μπιφτέκια.
Τα πλάθουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Έχουμε κόψει κυδωνάτες τις πατάτες μας και αφού τις αλατίσουμε και προσθέσουμε πιπέρι και ρίγανη,γεμίζουμε τα κενά στο ταψί.


Το βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο στον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω.
Όταν κοντεύει να ψηθεί έχουμε στύψει πορτοκάλια και λεμόνι ανακατεύουμε και μουστάρδα και το ρίχνουμε στο φαγητό.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου