Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά
- μπακαλιάρος παστός ή ξαρμυρισμένο σε φιλέτο
- αλεύρι
- αυγό
- λίγο ούζο
- λάδι για το τηγάνι


Εκτέλεση
Αφού ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο τον μαδάμε σε λεπτά κομμάτια.
Τα βάζουμε μέσα σε μπωλ και ρίχνουμε το αλεύρι με λίγο νεράκι και το αυγό χτυπημένο. Προσθέτουμε λίγο ούζο και πιπέρι και το ανακατεύουμε για να γίνει ένας σφιχτός χυλός. Αφού μείνει λίγο, ζεσταίνουμε σε τηγάνι αρκετό λάδι και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μίγμα και το τηγανίζουμε. 
Το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
Σερβίρεται με σκορδαλιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου