Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ





από τη Γιώτα Χαροπούλου

Yλικά
- μπακαλιάρος παστός
- πατάτες
- κρεμμύδια ξερά
- ντοματοπελτές αλλά και φρέσκια ντομάτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1-2 δαφνόφυλλα
- μαύρες σταφίδες
- πιπέρια ολόκληρα
- ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Αφού αφαιρέσουμε το δέρμα από τον μπακαλιάρο, τον τεμαχίζουμε και τον ξαρμυρίζουμε σε μπόλικο νερό που το αλλάζουμε συχνά, για πολλές ώρες έως ότου «γλυκάνει» αρκετά.
Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις βάζουμε σε ταψί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κι αυτά σε ροδέλες, το ψάρι και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε στο τέλος το λάδι και το ανάλογο νερό.
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και μετά όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου