Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΓΟΥΝΑ (ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ή ΚΟΛΙΟ)






από τον Christos Papanikoloudis


Ανοιγες το ψάρι και βγάζεις το κόκαλο. 
Κόβεις το κεφάλι χωρίς να το χωρίσεις στα δυο. ρίχνεις αλάτι μπόλικο και λίγο πιπέρι και από τις δυο πλευρές. 
Βάζεις ένα ξυλάκι από σουβλάκι στο λαιμό του ψαριού έτσι ώστε όταν το σηκώσουμε από την ουρά να παραμένει ανοιχτό σαν μια παλάμη.
Το κρεμάμε όπως είναι στον ήλιο (αν έχει) για μια σχεδόν ημέρα μετά το βάζουμε στη σχάρα (όχι όμως πολύ να μην ξεροψηθεί).
Οταν είναι έτοιμο το βάζετε σε ένα πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό και μπόλικο λεμονάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου