Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΛΙΟΙ ΠΑΣΤΟΙ
από την Eleni KariofilliΚαθαρίζουμε τα ψαράκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε στρώσει αλάτι, όχι στην ίδια σειρά αλλά κεφάλι ουρά, κεφάλι ουρά κ.ο.κ. γεμίζουμε την κοιλιά τους αλάτι, τα καλύπτουμε με αλάτι και βάζουμε πάνω τους ένα βάρος (οι πέτρες του παστουρμά, Γιάννη ξεκίνα να μαζεύεις είναι χρήσιμες) τα αφήνουμε έτσι για 8 ημέρες φροντίζοντας κάθε μέρα να χύνουμε τα ζουμιά που βγάζουν.
Όταν περάσουν οι 8 μέρες τα πλένουμε, τα ανοίγουμε, βγάζουμε το κεντρικό κόκκαλο και τα ξανα-αλατίζουμε για δυο μέρες ακόμα.
Μετά τις 2 μέρες τα ξεπλένουμε πολύ καλά, τα βάζουμε στο ξύδι για κανένα μισάωρο, τα καθαρίζουμε από τα μικρά κοκαλάκια, αφαιρούμε αν θέλουμε την πέτσα, και τα βάζουμε σε ένα βάζο με ελαιόλαδο (μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο και μαϊντανό).
Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου