Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ





από την Eleni Kariofilli


Yικά
- 4 φέτες σολομό
- περίπου ένα κιλό σπανάκι
- κρεμμυδάκια φρέσκα ένα ματσάκι
- ξηρό κρεμμύδι ένα μεγαλούτσικο
- μισό ματσάκι άνηθο
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- λίγο μάραθο
- 3-4 καυκαλήθρες
- ένα μικρό πράσο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε τα χορταρικά, τα χονδροκόβουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν στο ζουμάκι τους (προσθέτουμε νερό μόνο αν χρειαστεί).
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά κι από τις δυο πλευρές το σολομό.
Όταν τα χορταρικά είναι σχεδόν έτοιμα, βάζουμε το σολομό από πάνω τους (και το λαδάκι του τηγανιού) και το βράζουμε για ένα 10λεπτο ακόμα.
Δεν ανακατεύουμε για να μην «σπάσει» το ψαράκι.
Κουνάμε απλά την κατσαρόλα! 
Είναι πολύ νόστιμο, ιδιαίτερα τα χορταράκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου