Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ


από την Ειρήνη Συρράκου

Υλικά

-  φιστίκια
-  λάδι 2 κουταλιές της σούπας
-  μέλι 1-2 κουταλάκια του γλυκού
 
Εκτέλεση
 
Τα φιστίκια αγορασμένα είναι, αλατισμένα και ψημένα. Τα άλεσα πολύ καλά στο μούλτι, έβαλα λίγο, λίγο μέλι και συνέχισα το χτύπημα μέχρι να γίνει αλοιφή.
Με το λάδι και το μέλι προσαρμόζεται η γεύση εκεί που τι θέλει κανείς. Βγάζει και το δικό του λάδι το φιστίκι.
Αν αλείψεις φυστικοβούτυρο και από πάνω βάλεις και λίγο μέλι, γίνεται τρέλα και δεν κολλάει τόσο πολύ στον ουρανίσκο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου