Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

από την  Irini Patiloudi

Υλικά

-  250 γρ μαλακό βούτυρο
-  250 γρ ζάχαρη
-   4 αυγά
-   1 ποτήρι γάλα
-  500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-   1/4 κονιάκ
-   1 μπέικιν πάουντερ
-   3 κουταλιές σούπας κακάο
Για το γλάσο
.-  1 σοκολάτα κουβερτούρα
-  2  κουταλιές ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη...προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, κονιάκ, μπέικιν πάουντερ...χτυπάμε καλά..αν δούμε ότι είναι σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα. Αδειάζουμε την μισή ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα. Χτυπάμε την υπόλοιπη ζύμη με το κακάο και 2 κουταλιές γάλα. Αδειάζουμε επάνω στην άσπρη ζύμη και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε λίγο φέρνοντας το πάνω κάτω, μια φορά.




Ψήνουμε 50 με 55 λεπτά σε αέρα στους 170 βαθμούς.
Λιώνουμε την  κουβερτούρα σε μπεν μαρι η στο φούρνο μικροκυμάτων και την ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο. Αφού κρυώσει το κέικ το αλείφουμε με την σοκολάτα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου