Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

από τον Άγγελο Kουκούλη


 Yλικά
- 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 30 γρ βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- λαδόκολλα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες, και τις κόβουμε σε ροδέλες οχι ομως μέχρι κάτω να ξεχωρίσει η πατάτα.
Τοποθετούμε τις πατάτες στη λαδόκολλα και βάζουμε το σκόρδο ανάμεσα στις σχισμές, ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε. 
Ψήνουμε τις πατάτες στους 220ο για περίπου 40 λεπτά.
Μονάδες 2 ή 3( ανάλογα αν χρησιμοποιήσουμε μόνο λάδι ή και βούτυρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου