Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ


από την Ntina Dard


 Yλικά
- 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
- 3 ώριμες ντομάτες (ή εναλλακτικά 6-7 πολτοποιημένα ντοματάκια από κονσέρβα)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού φύλλα δυόσμου 
- 1 πιπεριά πράσινη και
- 1 κόκκινη κομμένες σε κυβάκια
- Μανιτάρια (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ρίξτε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
2. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το σοτάρισμα για λίγη ώρα ακόμα.
3. Ρίξτε και τις ντομάτες (φρέσκιες ή από κονσέρβα) και αφήστε το να βράσει για μερικά λεπτά. 
4. Βάλτε στην κατσαρόλα 1,5 λίτρο νερό και μόλις αρχίζει να βράζει ρίξτε και το ρύζι.
5. Τελειώστε με αλατοπίπερο και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το για 15 λεπτά, περίπου, μέχρι να είναι έτοιμο. (Συνοδεύεται τέλεια με κοτόπουλο).
MONAΔEΣ 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου