Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ (χωρίς τηγάνισμα)


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Yλικά
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε στυλ country
- αλάτι Ιμαλαΐων
- πιπέρι
- μπόλικη γλυκιά πάπρικα


Εκτέλεση 
Όπως είναι κομμένες οι πατάτες τις βάζουμε σε νερό που βράζει για 5΄. 
Τις σουρώνουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε αρκετή πάπρικα και ανακατεύουμε κουνώντας να πάει παντού.
Τις απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 για μισή ώρα περίπου. 
Απλά τέλειες!
Μονάδες 1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου