Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Yλικά
- μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- κρεμμύδι
- 1σκελιδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- διαφόρων χρωμάτων κόκκοι πιπεριού
- λεμόνι
- μουστάρδα


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο όπως και τα αρωματικά καρυκεύματα εκτός του αλατιού.


Προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.
 Όταν έχει ψηθεί το κρέας και η σάλτσα είναι επιθυμητή σε όγκο τότε προσθέτουμε λεμόνι μουστάρδα και αλάτι και το περιχύνουμε. 
Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το φαγητό έτοιμο
Μονάδες 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου