Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Yλικά
- μελιτζάνες σε φέτες
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ντομάτες σε φέτες
- τυρί τριμμένο ρεγκάτο light
- αλάτι
- σκόρδο σε λεπτά φωτάκια
- πιπέρι
- λάδι
- πάπρικα καπνιστή



Εκτέλεση
Ψήνω τις μελιτζάνες στο γκριλ. 
Σε ένα ταψί στρώνω τις μελιτζάνες τις λαδώνω με λίγο λάδι. 


Από πάνω ρίχνω πάπρικα και όλα τα υλικά ξεχωριστά πάνω από κάθε φέτα. 
Σκεπάζω τις φέτες με την ντομάτα πασπαλίζω με μαϊντανό και λίγο λάδι και από πάνω τυρί τριμμένο.
 Μονάδες  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου