Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Yλικά
- μανιτάρια μετρίου μεγέθους
- τυρί Φιλαδέλφεια light η όποιο άλλο μας αρέσει
- άνηθο
- τριμμένο κρεμμυδάκι
- τριμμένη σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι

Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.


Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια (εννοώ τα κεφάλια τους)και στο ίδιο λάδι όλα τα ζαρζαβατικά που έχουμε ψιλοκόψει.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας με το τυρί Φιλαδέλφεια η τα άλλα τυριά και αφού στρώσουμε τα μανιτάρια στο ταψί γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα μας .
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά
 Μονάδες 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου