Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΣΟΥΠΑ



από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Yλικά
- κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- πατάτες σε κύβους
- καρότα σε ροδέλες
- κρεμμύδια ξερά
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 2 λεμόνια


Εκτέλεση
Ζεματίζουμε για 1 λεπτό το κουνουπίδι σε βραστό νερό και το σουρώνουμε. 
Βάζουμε σε καθαρό νερό το κουνουπίδι μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και βράζουμε την σούπα μας. 

Στο τέλος διορθώνουμε την γεύση στύβοντας και 2 λεμόνια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου