Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Yλικά

- κίτρινη κολοκύθα σε κύβους
- κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ζωμός λαχανικών (προσωπικά δεν χρησιμοποίησα κύβο)
- λάδι (το παρέλειψα λόγω μονάδων)
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο



Εκτέλεση

Βάζουμε στο ζωμό λαχανικών το κολοκύθι το κρεμμύδι και το σκόρδο να βράσουν.
Το αφήνουμε για 30-35 λεπτά και το κατεβάζουμε από την φωτιά. 
Περνάμε τα λαχανικά στο μουλτι και τα βάζουμε σε κατσαρόλα. 
Έχουμε φυλάξει λίγο ζωμό μήπως πρέπει να την αραιώσουμε. 
Την βάζουμε να πάρει μια βράση προσθέτοντας λίγο μοσκοκάρυδο. 
Την σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό η μια δυο κουταλιές γιαούρτι τοταλ. 
Νοστιμότατη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου