Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη 


Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 2 πατατούλες
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- λάδι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με λίγο λάδι και όταν βράσει τότε ρίχνουμε τις πατάτες ολόκληρο το κρεμμύδι και το κοτόπουλου. 
Τα αφήνουμε να βράσουν και όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις περνάμε στο μουλτι μαζί με λίγο νερό για να διαλυθούν. 
Το κρεμμύδι δεν το βάζω και το πετώ. Βγάζουμε και το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε. 
Το ρίχνουμε στο ζουμί όπως ρίχνουμε και τον πολτό της πατάτας.
 Ανακατεύουμε την σούπα να δέσουν τα υλικά 
Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι στο μουλτι και όσο η σούπα βράζει ρίχνουμε ανακατεύοντας το αυγολέμονο για να ανακατευτεί με την σούπα. 
 Η σούπα μας έτοιμη!!!!και νοστιμότατη ειδικά αν έχει μπει αρκετό λεμονάκι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου