Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


από την Ioanna Zagla

Υλικά
-  2 κούπες πλιγούρι
-   2 ντομάτες
-   1 αγγούρι
-   1 φιλέτο κοτόπουλου νερόβραστο
-   1 τριμμένο καρότο
-   1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
-   1 μαρούλι σγουρό
-   λίγο σκόρδο
 για τη σος
-  1/2 λεμόνι
-  1/2 πορτοκάλι
-   1 κουταλιά μουστάρδα
-   αλάτι
-   πιπέρι
-   1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Ζεματάμε το πλιγούρι και το αφήνουμε στην κατσαρόλα για δυο ώρες (δεν το βράζουμε).


Βράζουμε και το κοτόπουλο και το κόβουμε και αυτό σε κύβους σχετικά μεγάλους. 
Στη σαλατιέρα βάζουμε το πλιγούρι, τις ντομάτες και το αγγούρι κομμένα, ψιλοκόβουμε και το μαρούλι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και αυτά. 


Σ' ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα! 


Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται! 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Τρώγεται και σαν κύριο γεύμα! 
Τη συνταγή την είδα σε ένα site από την κα Μπουρούνοβα (αν δεν κάνω λάθος!)

το πορτοκάλι ήταν σαγκουίνι για αυτό έχει κόκκινο χρώμα στη φωτογραφία (για τυχόν απορίες)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου