Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΤΕΛΙ ΑΠΟ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 500 γραμμάρια χαρουπόμελο
- 2 κουταλιές μέλι
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 600 γραμμάρια σουσάμι
Εκτέλεση

Σε μια λαμαρίνα φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το σουσάμι για να το καβουρντίσουμε.


Προσέχουμε να μην καεί διότι πικρίζει.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το χαρουπόμελο μαζί με το μέλι να πάρει βράση περίπου σε ένα 5λεπτο αρχίζει να βράζει..


Όταν πάρει βράση τότε ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το σουσάμι.


Το  ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκολλά από την κατσαρόλα.Αυτό το επιτυγχάνουμε μετά από κανένα 10-15 λεπτά.
Σε μια λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα που την αλείφουμε με σπορέλαιο.Έχουμε ετοιμάσει άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα που έχω περάσει με λάδι.
Αδειάζουμε το μείγμα στην λαμαρίνα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα ελαφρά.


Βάζουμε από πάνω την άλλη λαδόκολλα και με το ρολό που ανοίγουμε φύλλο απλώνουμε το μείγμα ώστε να γίνει ομοιόμορφο πάχους 1 εκατοστό.
Βγάζουμε την λαδόκολλα από πάνω και με το ρολό που κόβουμε την πίτσα το κόβουμε σε κομμάτια.


Η μυρωδιά...φανταστική!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου