Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- γιαούρτι σακούλας
- αγγούρι τριμμένο και στραγγισμένο
- άνιθος ψιλοκομμένος
- σκόρδο λιωμένο (ανάλογα με τα γούστα η ποσότητα)
- λάδι
- ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση

Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη και το αφήνουμε να στραγγίξει αφού το πιέσουμε με τα χέρια μας για να βγούν τα υγρά του.
Έχουμε βάλει το γιαούρτι στο μπόλ που θα το φυλάξουμε και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και το ανακατεύουμε.
Το τζατζίκι έτοιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου