Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- συκώτι
- ξύδι βαλσάμικο
- λάδι
-αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές μέλι
- αλεύρι


Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες συκωτιού.
Τις αλευρώνουμε και τις ψήνουμε σε καυτό λάδι.
Όταν είναι έτοιμο τότε το περιχύνουμε με χτυπημένο βαλσάμικο και μέλι και κλείνουμε την φωτιά.
Η σάλτσα μελώνει και γίνεται υπέροχη η γεύση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου