Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

ΣΟΣ ΓΙΑ ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-3 κουταλιές μέλι
-3 κουταλιές μουστάρδα
-χυμό λεμονιού
-λάδι

Εκτέλεση
Βάζουμε το μέλι και την μουστάρδα σε μια κούπα και τα χτυπώ με το  μιξεράκι του καφέ για να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω το λάδι χτυπώντας την σάλτσα .
Στην συνέχεια βάζουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε την σώς.
Την σερβίρουμε με μαρουλοσαλάτα ρίχνοντας από πάνω σουσάμι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου