Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΧΑΡΑΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

από τον Άγγελο Κουκούλη

Υλικά
-6 πατάτες μεσαίου μεγέθους -2 – 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες -2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -30 γρ βούτυρο -αλάτι -πιπέρι -λαδόκολλα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες, και τις κόβουμε σε ροδέλες χωρίς όμως να ξεχωρίσουμε την πατάτα.
Τις ρίχνουμε σε βραστό νερο και τις αφήνουμε για 5 λεπτά.
Τοποθετούμε τις πατάτες στη λαδόκολλα και βάζουμε ανάμεσα στις ροδέλες σκόρδο σε φετάκια και τις αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας και λίγη πάπρικα καπνιστή.



Ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο, .
Ψήνουμε τις πατάτες στους 220 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου