Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

από την Ioanna Zagkla
 Υλικά
-  1 κιλό μοσχαράκι σπάλα τρυφερό
-  1 μεγάλο κρεμμύδι
-  1 σκελίδα σκόρδο
-  αλατοπίπερο
-  ζάχαρη
-  κανέλα
-  μπαχάρι
-  φύλο δάφνης
-  σάλτσα ντομάτας
-  1 μελιτζάνα μεγάλη κομμένη σταυρό και τηγανισμένη
-  1 καρότο
-  κορν φλάουερ
-  κρασί ή 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει νερό και μόλις κοχλάσει βάζουμε το μοσχάρι κομμένο σε κύβους χωρίς πριν να το έχουμε πλύνει! 


Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και να φύγουν οι βρωμίτες του (γύρω στα 7-10 λεπτά) και μετά το βγάζουμε και το βάζουμε κάτω από τη βρύση με κρύο νερό να κρυώσει τελείως.


Κατόπιν, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο! Αφού τσιγαριστούν καλά, προσθέτουμε το μοσχάρι και το φέρνουμε και αυτό μερικές γύρες να τσιγαριστεί!


Σβήνουμε με το κρασί ή το λεμόνι και περιμένουμε να εξατμιστεί το υγρό. Βάζουμε τη ντομάτα μας και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία. Μετά προσθέτουμε νερό, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το φύλλο δάφνης. Το βράζουμε για 1 1/2 ώρα. Μετά από μισή ώρα -από την ώρα που άρχισε να γίνεται- προσθέτουμε και το καρότο και τηγανίζουμε τη μελιτζάνα μας. Όταν είναι έτοιμη την προσθέτουμε και αυτή στο φαγητό.


Όταν έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το μαγείρεμα, διαλύουμε 2-3 κουταλιές κορν φλάουερ σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και αφού ανακατέψουμε καλά, το ρίχνουμε στο φαγητό μας για να δέσουμε τη σάλτσα μας.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου